Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kalafiorem i bakłażanem
Sposób przygotowania
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, osączyć.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojoną cebulę, dodać czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć.
![Krok 1 - Leczo z kalafiorem i bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-kalafiorem-i-baklazanem0-2.jpg)
Do papryki wsypać pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażan, poddusić.
![Krok 2 - Leczo z kalafiorem i bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-kalafiorem-i-baklazanem1-2.jpg)
Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w półkrążki kiełbasę.
Przełożyć do garnka, połączyć z kiełbasą, dodać obrane ze skórki pomidory, koncentrat, podlać niedużą ilością wody, przykryć i gotować do miękkości warzyw.
![Krok 3 - Leczo z kalafiorem i bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-kalafiorem-i-baklazanem2-2.jpg)
![Krok 4 - Leczo z kalafiorem i bakłażanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-kalafiorem-i-baklazanem3-2.jpg)