Przepis i sposób przygotowania na: Legalna blondynka, czyli maślane muffiny z różowym lukrem
Kroki postępowania
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę, sól - przesiać.
Rozpuszczone masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać jajko, miksować do połączenia się składników, dodać kolejne jajko i całość ucierać 5 minut mikserem na najwyższych obrotach. Pod koniec dodać ekstrat z migdałów i zmiksować. Na zmianę dodawać do masy przesiane suche składniki i mleko, miksując po każdym dodaniu, aż do wyczerpania obu składników.
![Krok 1 - Legalna blondynka, czyli maślane muffiny z różowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/legalna-blondynka-czyli-maslane-muffiny-z-rozowym-lukrem3-2.jpg)
Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do suchego patyczka. Studzić na kratce.
![Krok 2 - Legalna blondynka, czyli maślane muffiny z różowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/legalna-blondynka-czyli-maslane-muffiny-z-rozowym-lukrem1-2.jpg)
Schłodzone babeczki udekorować lukrem i posypać perełkami z cukru lub dowolną różową posypką.
![Krok 3 - Legalna blondynka, czyli maślane muffiny z różowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/legalna-blondynka-czyli-maslane-muffiny-z-rozowym-lukrem2-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 4 - Legalna blondynka, czyli maślane muffiny z różowym lukrem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/legalna-blondynka-czyli-maslane-muffiny-z-rozowym-lukrem0-2.jpg)