Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa z jaglaną i mangoldem
Kroki postępowania
marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
![Krok 1 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-zupa-z-jaglana-i-mangoldem1-2.jpg)
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka,
![Krok 2 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-zupa-z-jaglana-i-mangoldem2-2.jpg)
![Krok 3 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-zupa-z-jaglana-i-mangoldem3-2.jpg)
W międzyczasie przygotować boćwinę, odkroić głąby, liście umyć, osączyć i posiekać.
![Krok 4 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-zupa-z-jaglana-i-mangoldem4-2.jpg)
Por pokroić na 4 wzdłuż a następnie w plasterki. Wrzucić razem z boćwiną do gotujących się pozostałych warzyw.
![Krok 5 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-zupa-z-jaglana-i-mangoldem5-2.jpg)
Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do zupy. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku pieprzem. Można zabielić odrobiną śmietanki
![Krok 6 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lekka-zupa-z-jaglana-i-mangoldem6-2.jpg)