Przepis i sposób przygotowania na: Leśna polana z muchomorami
Kroki postępowania
Pieczarki, kukurydzę i groszek odsączam z zalewy. Ogórki ścieram na tarce o dużych oczka. Kapustę cebulę i pietruszkę drobno siekam.
Dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm wykładam folią spożywczą. Na dnie formy układam pieczarki główkami do spodu oraz pomidorki posypuję pietruszką.
![Krok 1 - Leśna polana z muchomorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesna-polana-z-muchomorami-1-2.jpg)
![Krok 2 - Leśna polana z muchomorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesna-polana-z-muchomorami-2-2.jpg)
Smaruję cienko majonezem, oprószam solą i pieprzem.
Ostatnią warstwą jest kapusta pekińska. Sałatkę odkładam do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie odwracam do góry dnem na płaski talerz. Delikatnie zsuwam obręcz i zdejmuję folię.
Na każdym pomidorku robię kropki z majonezu lub kwaśnej śmietany. Gotowe
![Krok 3 - Leśna polana z muchomorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesna-polana-z-muchomorami-3-2.jpg)