Przepis i sposób przygotowania na: Leśny mech z musem z brzoskwiń i pszczółkami
Kroki postępowania
Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę i zblenderować. Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szpinak, cały czas miksować. Ciasto przełożyć do okrągłej formy o średnicy 26cm wyłożonej papierem do pieczenia.
![Krok 1 - Leśny mech z musem z brzoskwiń i pszczółkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesny-mech-z-musem-z-brzoskwin-i-pszczolkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Leśny mech z musem z brzoskwiń i pszczółkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesny-mech-z-musem-z-brzoskwin-i-pszczolkami2-2.jpg)
Brzoskwinie z puszki pokroić na mniejsze części przełożyć do garnka, wlać sok z brzoskwiń i wodę. Gotować kilka minut, następnie zblendować do postaci musu i wsypać galaretki. Całość dokładnie wymieszać do momentu rozpuszczenia galaretek ( nie gotować). Pozostawić do wystudzenia.
![Krok 3 - Leśny mech z musem z brzoskwiń i pszczółkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesny-mech-z-musem-z-brzoskwin-i-pszczolkami3-2.jpg)
Masa śmietanowa Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami ser mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na 3 części, do jednej z nich dodać galaretkę pokrojoną w kostkę.
![Krok 4 - Leśny mech z musem z brzoskwiń i pszczółkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesny-mech-z-musem-z-brzoskwin-i-pszczolkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Leśny mech z musem z brzoskwiń i pszczółkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesny-mech-z-musem-z-brzoskwin-i-pszczolkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Leśny mech z musem z brzoskwiń i pszczółkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lesny-mech-z-musem-z-brzoskwin-i-pszczolkami6-2.jpg)