Przepis i sposób przygotowania na: Letni bigos z młodej kapusty
Kroki postępowania
![Krok 1 - Letni bigos z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/letni-bigos-z-mlodej-kapusty1-2.jpg)
![Krok 2 - Letni bigos z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/letni-bigos-z-mlodej-kapusty2-2.jpg)
Między czasie boczek kroimy w kostkę a kiełbasę w półplasterki. Pokrojone wędliny przysmażamy na patelni.
![Krok 3 - Letni bigos z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/letni-bigos-z-mlodej-kapusty3-2.jpg)
![Krok 4 - Letni bigos z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/letni-bigos-z-mlodej-kapusty4-2.jpg)
![Krok 5 - Letni bigos z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/letni-bigos-z-mlodej-kapusty5-2.jpg)
kapusta | 1 wczesna |
boczek wędzony | 150 gram |
kiełbasa | 300 gram |
przecier pomidorowy | 0,5 litry |
cebula | 1 sztuka |
marchew | 1 sztuka |
ciecierzyca | 3/4 szklanki |
sól do smaku | |
pieprz | kolorowy świeżo mielony |
Papryka ostra mielona Prymat | |
olej | |
koper świeży | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: