Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w otulinie cytrynowo - bazyliowej
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Makaron tagliatelle (u mnie ze szpinakiem) gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Podczas jego gotowania przygotowujemy otulinę:
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oliwie z oliwek, a następnie dorzucamy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i chwilę razem przesmażamy. Całość zalewamy sokiem z 3/4 cytryny i mieszamy do momentu zredukowania płynu.
![Krok 1 - Makaron w otulinie cytrynowo - bazyliowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-w-otulinie-cytrynowo-bazyliowej1-2.jpg)
![Krok 2 - Makaron w otulinie cytrynowo - bazyliowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-w-otulinie-cytrynowo-bazyliowej2-2.jpg)
![Krok 3 - Makaron w otulinie cytrynowo - bazyliowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-w-otulinie-cytrynowo-bazyliowej3-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Makaron w otulinie cytrynowo - bazyliowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makaron-w-otulinie-cytrynowo-bazyliowej4-2.jpg)