Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec51-2.jpg)
Masło roztopić i odstawić do przestygnięcia
![Krok 2 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec52-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec53-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec54-2.jpg)
![Krok 5 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec55-2.jpg)
Z cukru pudru i wody przygotować lukier i polać po makowcu
![Krok 6 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec56-2.jpg)
mąka | 0,5 kg |
mleko | 200 ml |
drożdże | 40 gram |
cukier | 100 gram |
masło | 60 gram |
jajko | 4 szt |
masa makowa | |
cukier puder | |
woda |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: