Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec pod bezą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec pod bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-pod-beza1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec pod bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-pod-beza2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec pod bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-pod-beza3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec pod bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-pod-beza4-2.jpg)
Nakładamy na nie masę makową wymieszaną z bakaliami.
Na to pianę z białek i kruszonkę.
Pieczemy 40 min w 180 stopniach.
![Krok 5 - Makowiec pod bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-pod-beza5-2.jpg)
mąka pszenna | 300 g |
masło | 200 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 50 g |
żółtko jajek | 2 szt |
mąka pszenna | 100 g |
cukier | 50 g |
masło | 70 g |
masa makowa | 1 duża puszka |
białko | 3 szt |
rodzynki | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: