Przepis i sposób przygotowania na: Małe kanie faszerowane, duszone
Kroki postępowania
Grzyby dokładnie oczyściłam i po wyłamaniu trzonków wrzuciłam na 2 minuty do wrzącej wody a potem odcedziłam.
![Krok 1 - Małe kanie faszerowane, duszone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/male-kanie-faszerowane-duszone1-2.jpg)
![Krok 2 - Małe kanie faszerowane, duszone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/male-kanie-faszerowane-duszone2-2.jpg)
![Krok 3 - Małe kanie faszerowane, duszone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/male-kanie-faszerowane-duszone3-2.jpg)
![Krok 4 - Małe kanie faszerowane, duszone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/male-kanie-faszerowane-duszone4-2.jpg)
![Krok 5 - Małe kanie faszerowane, duszone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/male-kanie-faszerowane-duszone0-2.jpg)
mięso mielone z indyka | kilka/kilkanaście łyżeczek |
marchewka nieduża | 1/2 sztuki |
chili świeże posiekane | 1/4 łyżeczki |
mleko | 2-3 łyżki |
masło klarowane | 1 łyżka |
sól | do smaku: |
przyprawa ognista | do smaku: |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżeczki |
szalotka | SOS - 1 sztuka |
masło | 1 łyżeczka |
wino białe wytrawne | 125 ml |
żeńskie kwiaty cukinii | 2 - 4 sztuki |
cebula | 1/2 sztuki |
kanie | kilka/kilkanaście czubajki (małe) |
kremówka | kilka łyżeczek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: