Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy torcik
Kroki postępowania
Uszykować tortownicę około 24 cm średnicy i przełożyć do niej ciasto, piec w temp. 160st około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto przeciąć na trzy równe krążki.
![Krok 1 - Malinowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-torcik1-2.jpg)
Jogurt ubić z cukrem w trakcie ubijania dosypywać do niego umyte maliny ( maja się rozpaść w jogurcie). Żelatynę rozpuścić w 100 ml wody i dodać do kremu malinowego na koniec delikatnie wmieszać w krem ubitą na sztywno śmietanę 30%, odstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia.
Gęstniejący krem podzielić na trzy części.
![Krok 2 - Malinowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-torcik2-2.jpg)
![Krok 3 - Malinowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-torcik3-2.jpg)