Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy tort dla sześciolatka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Malinowy tort dla sześciolatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-tort-dla-szesciolatka1-2.jpg)
![Krok 2 - Malinowy tort dla sześciolatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-tort-dla-szesciolatka2-2.jpg)
Wyłączyć piekarnik, zostawiając uchylone drzwiczki na ok. 15 minut. Następnie odstawić ciasto do całkowitego wystygnięcia.
![Krok 3 - Malinowy tort dla sześciolatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-tort-dla-szesciolatka3-2.jpg)
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z wodą i wlać do gotujących się malin. Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 1 minutę. Odstawić do przestygnięcia.
WYKONANIE: biszkopt przekroić na trzy blaty.
![Krok 4 - Malinowy tort dla sześciolatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-tort-dla-szesciolatka4-2.jpg)
Ułożyć drugi blat biszkoptowy lekko dociskając. Na nim rozsmarować warstwę masy malinowej i bitej śmietany. Z trzecim blatem biszkoptu postępować identycznie jak z drugim. Wierzch tortu udekorować pozostałymi malinami tuż przed podaniem tortu.
![Krok 5 - Malinowy tort dla sześciolatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-tort-dla-szesciolatka5-2.jpg)
*bitej śmietany jest wystarczająca ilość, aby udekorować nią boki tortu, ale mój sześcioletni pomocnik chciał, żeby zostawić taki "artystyczny nieład", a pozostałą śmietanę zjeść prosto z miski
*wierzch tortu posypany jest przez mojego pmocnika również cukrową posypką , ale nie polecam tego, bo w kontakcie z bitą śmietaną zaczęła się natychmiast rozpuszczać
Tort najlepiej jest przygotować kilka godzin przed podaniem i przechowywać w lodówce w pojemniku na ciasto. Na chwilę przed podaniem wyjąć z lodówki i ułożyć owoce.
![Krok 6 - Malinowy tort dla sześciolatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-tort-dla-szesciolatka6-2.jpg)