Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany łosoś z chili i pomarańczą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Marynowany łosoś z chili i pomarańczą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowany-losos-z-chili-i-pomarancza1-2.jpg)
Przygotowujemy marynatę. Ścieramy skórkę z jednej pomarańczy i wyciskamy sok z 1/2 pomarańczy. Czosnek dokładnie obieramy i kroimy w cienkie paski. Papryczkę chili myjemy, usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na pól. Jedną część kroimy w drobną kostkę, zaś drugą w paski. Zieloną część dymki kroimy w kostkę.
![Krok 2 - Marynowany łosoś z chili i pomarańczą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowany-losos-z-chili-i-pomarancza2-2.jpg)
![Krok 3 - Marynowany łosoś z chili i pomarańczą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowany-losos-z-chili-i-pomarancza3-2.jpg)
Przepis podpatrzony na blogu Restauracja Domowa ;)
![Krok 4 - Marynowany łosoś z chili i pomarańczą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowany-losos-z-chili-i-pomarancza4-2.jpg)
Jest niezwykle aromatyczny.
Życzę smacznego :)
![Krok 5 - Marynowany łosoś z chili i pomarańczą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowany-losos-z-chili-i-pomarancza0-2.jpg)