Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony rybne w sosie czosnkowo - koperkowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy sos:
Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, śmietankę kremówkę, skrapiamy całośc sokiem z cytryny i mieszamy.
Koperek drobno siekamy i dodajemy go do miseczki wraz z 2 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i przyprawami: cukrem pudrem, solą morską oraz pieprzem cytrynowym. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy i odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
![Krok 1 - Medaliony rybne w sosie czosnkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/medaliony-rybne-w-sosie-czosnkowo-koperkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Medaliony rybne w sosie czosnkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/medaliony-rybne-w-sosie-czosnkowo-koperkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Medaliony rybne w sosie czosnkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/medaliony-rybne-w-sosie-czosnkowo-koperkowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Medaliony rybne w sosie czosnkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/medaliony-rybne-w-sosie-czosnkowo-koperkowym4-2.jpg)
Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym, a następnie podajemy z przygotowanym sosem czosnkowo - koperkowym.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Medaliony rybne w sosie czosnkowo - koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/medaliony-rybne-w-sosie-czosnkowo-koperkowym5-2.jpg)