Przepis i sposób przygotowania na: Metrowiec Joanny
Kroki postępowania
Składniki na ciasto ciemne
1,5 szklanki mąki( odejmujemy 3 łyżki maki zamiast niej dodajemy 3 łyżki kakao)
3/4 szklanki cukru
4 jajka
8 łyżek ciepłej wody
8 łyżek oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
budyń śmietankowy 1 sztuka
margaryna 150 gram
![Krok 1 - Metrowiec Joanny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-joanny1-2.jpg)
Składniki na ciasto jasne:
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
4 jajka
8 łyżek ciepłej wody
8 łyżek oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
![Krok 2 - Metrowiec Joanny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-joanny2-2.jpg)
Gotujemy normalnie budyń śmietankowy a potem ostudzony miksujemy ze 150 gram masła i przekładamy chłodne ciasto ciemne i jasne na przemian
![Krok 3 - Metrowiec Joanny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-joanny3-2.jpg)
Polewa
4 łyżki wody
100 gram masła
4 łyżki cukru
4 łyżki kakao
![Krok 4 - Metrowiec Joanny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-joanny4-2.jpg)
![Krok 5 - Metrowiec Joanny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/metrowiec-joanny0-2.jpg)