Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

MIODOWA SURÓWKA Z KAPUSTY ZE ŚWIEŻYM OGÓRKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 400 gram
ogórek 100 gram
marchewka 50 gram
miód płynny 1 łyżka
ocet jabłkowy 2 łyżeczki
olej z pestek winogron 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWA SURÓWKA Z KAPUSTY ZE ŚWIEŻYM OGÓRKIEM

Kapustę szatkujemy dodajemy sól mieszamy i odstawiamy na 15 minut.W tym czasie ogórka wraz ze skórką kroimy w kostkę posypujemy odrobiną soli i czekamy aż puści sok wtedy dodajemy miód,ocet jabłkowy,olej z pestek winogron,suszony czosnek niedźwiedzi oraz biały pieprz i mieszając łączymy składniki.Do poszatkowanej kapusty dodajemy startą marchewkę oraz uprzednio przygotowany sos miodowo-ogórkowy i dokładnie mieszamy surówkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 24.04.2015 12:54
Bardzo fajny przepis.
Renata9 24.04.2015 11:04
Pyszna suróweczka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak