Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z serem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Miodownik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-serem1-2.jpg)
Ser przemielony dwukrotnie wkładamy do garnka, dodajemy margarynę, cukier, cukier waniliowy i zagotowujemy na niewielkim ogniu często mieszając. Gdy masa zacznie bulgotać wtedy w mleku rozrabiamy budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Masę zdejmujemy z ognia i pomału wlewamy rozrobiony budyń stale mieszajac. Ponownie ustawiamy na wolnym ogniu, wrzucamy rodzynki, dodajemy żółtko i zagotowujemy ok. 4-5 minut.
![Krok 2 - Miodownik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-serem2-2.jpg)
![Krok 3 - Miodownik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-serem3-2.jpg)
![Krok 4 - Miodownik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodownik-z-serem4-2.jpg)