Przepis i sposób przygotowania na: Mocno czekoladowy torcik
Kroki postępowania
Małą formę około 17 cm średnicy na dnie wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto.
Piec w temp. 180 st około 35 minut.Upieczone i wystudzone ciasto przeciąć na trzy krążki i dokładnie nasączyć naparem z kawy rozpuszczalnej.
![Krok 1 - Mocno czekoladowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mocno-czekoladowy-torcik1-2.jpg)
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, następnie delikatnie dodać do niej płynną czekoladę i wymieszać ( ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem)
![Krok 2 - Mocno czekoladowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mocno-czekoladowy-torcik2-2.jpg)
![Krok 3 - Mocno czekoladowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mocno-czekoladowy-torcik3-2.jpg)
![Krok 4 - Mocno czekoladowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mocno-czekoladowy-torcik4-2.jpg)
Pokryty masą tort wstawić do lodówki na kilka godzin, aby zastygł. Czekoladę gorzką rozpuścić z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej i polać nią wierzch tortu, pozwalając, aby swobodnie ściekła. Dowolnie ozdobić choć nawet bez dekoracji tort wygląda uroczo, odstawić do zastygnięcia czekolady.
![Krok 5 - Mocno czekoladowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mocno-czekoladowy-torcik5-2.jpg)