Przepis i sposób przygotowania na: Morelowo-brzoskwiniowy mazurek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek1-2.jpg)
![Krok 2 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek2-2.jpg)
Z pozostałej części ciasta formujemy wałeczki. Zaplatamy po dwa i obtaczamy nimi boki ciasta.
![Krok 3 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek3-2.jpg)
![Krok 4 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek4-2.jpg)
![Krok 5 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek5-2.jpg)
Dżem , który kupiłam był dość rzadki, więc zagęściłam go galaretką (by mazurek dobrze się kroił, a dżem nie wypływał podczas krojenia). Aby zagęścić dżem przekładamy go do garnka, zagotowujemy i dodajemy do niego sypką galaretkę. Po rozpuszczeniu galaretki dżem odstawiamy do ostygnięcia. Zimny wykładamy na upieczony blat, wyrównujemy powierzchnie.
![Krok 6 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek6-2.jpg)
![Krok 7 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek7-2.jpg)
Tak przygotowany mazurek odstawiamy do chłodu na około 0,5 godzimy by dżem zastygł.
![Krok 8 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek8-2.jpg)
![Krok 9 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek9-2.jpg)
![Krok 10 - Morelowo-brzoskwiniowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morelowo-brzoskwiniowy-mazurek10-2.jpg)