Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki na mleku w proszku
Muffinki z mlekiem w proszku - dlaczego warto je zrobić?
Dodatek mleka w proszku do muffinek pozytywnie wpływa na ich wilgotność. Ciasto po upieczeniu nie jest suche w środku. Co więcej, mleko w proszku nadaje muffinkom kremowego smaku. Ponadto muffinki z mlekiem w proszku zachowują swoją świeżość na dłużej niż te przygotowane na bazie świeżego mleka lub jogurtu. Polecam.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Muffinki na mleku w proszku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-na-mleku-w-proszku1-2.jpg)
![Krok 2 - Muffinki na mleku w proszku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-na-mleku-w-proszku2-2.jpg)
Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, olej i połączyć.
![Krok 3 - Muffinki na mleku w proszku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-na-mleku-w-proszku3-2.jpg)
![Krok 4 - Muffinki na mleku w proszku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-na-mleku-w-proszku4-2.jpg)
![Krok 5 - Muffinki na mleku w proszku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-na-mleku-w-proszku5-2.jpg)
Piec w temperaturze 175 stopni przez około 25-30 min.
![Krok 6 - Muffinki na mleku w proszku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-na-mleku-w-proszku6-2.jpg)
Czekoladę na polewę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewać nią ostudzone muffinki. Wierzch posypać wiórkami czekoladowymi.
Smacznego!
![Krok 7 - Muffinki na mleku w proszku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-na-mleku-w-proszku7-2.jpg)