Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kremem budyniowym i malinami
Kroki postępowania
Masło rozpuszczam w rondelku i studzę. Do wysokiego pojemnika przesypuję mąkę i dodaję jaja, sól, masło, mleko.
![Krok 1 - Naleśniki z kremem budyniowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-kremem-budyniowym-i-malinami-mrozonymi1-2.jpg)
![Krok 2 - Naleśniki z kremem budyniowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-kremem-budyniowym-i-malinami-mrozonymi2-2.jpg)
![Krok 3 - Naleśniki z kremem budyniowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-kremem-budyniowym-i-malinami-mrozonymi3-2.jpg)
Budyń i mąki przesypuję do miseczek, dodaję cukier i wlewam 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotowuję. Do gotującego się wlewam mieszankę z budyniem. Gotuję aż zrobi się gęsty. Budyń studzę przykryty. Nie wytworzy się wtedy kożuch. Zimny miksuję, łatwiej się wtedy połączy ze śmietaną.
Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno, dodaję budyń i chwilę jeszcze miksuję.
![Krok 4 - Naleśniki z kremem budyniowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-kremem-budyniowym-i-malinami-mrozonymi4-2.jpg)
Maliny - świeże lub mrożone po rozmrożeniu - miksuję blenderem. Przecieram przez sito. Sok przelewam do garnka, dodaję galaretkę i podgrzewam aż galaretka się rozpuści. Chwilę odczekuję i wstawiam ostygnięte do lodówki, aż zacznie tężeć.
![Krok 5 - Naleśniki z kremem budyniowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-kremem-budyniowym-i-malinami-mrozonymi5-2.jpg)
Naleśniki podaje z kremem, polewam sosem i dekoruję malinami.
![Krok 6 - Naleśniki z kremem budyniowym i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-kremem-budyniowym-i-malinami-mrozonymi6-2.jpg)