Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste niebo z truskawkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ogniste niebo z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogniste-niebo-z-truskawkami1-2.jpg)
Podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż się zagotują. W kilku łyżkach powstałego soku rozpuszczamy żelatynę. Do reszty dodajemy mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w łyżce wody.
Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i chili, mieszamy i studzimy.
![Krok 2 - Ogniste niebo z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogniste-niebo-z-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ogniste niebo z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogniste-niebo-z-truskawkami3-2.jpg)
Śmietanę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy wystudzoną, ale jeszcze płynną żelatynę. Masę równomiernie wykładamy na cieście. Chłodzimy ok. 2 godziny.
Po tym czasie na wierzchu ciasta robimy smugi sosem truskawkowym i układamy cynamonowe gwiazdki.
![Krok 4 - Ogniste niebo z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogniste-niebo-z-truskawkami4-2.jpg)