Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

omlet po japońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 szt
ryż 0,5 szaszetki
pieczarki 5 szt
ketchup pikantny
masło
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: omlet po japońsku

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka (około pół małej piersi) podsmażyć na maśle na patelni. Osobno ugotuj około pół paczuszki ryżu.
Krok 1 - omlet po japońsku foto
2
Gdy pierś ładnie się zrumieni z obu stron dodać pieczarki, bądź inne świeże grzyby (borowik), około 4 łyżki ketchupu oraz ryż.
Krok 2 - omlet po japońsku foto
3
Smażymy wszystko tak długo, aż ryż zabarwi kolor. Do smaku dodajemy pieprz i sól. Następnie odkładamy farsz na bok.
Krok 3 - omlet po japońsku foto
4
Następnie przygotowujemy na oleju omlet z 3 jaj.
Krok 4 - omlet po japońsku foto
5
Na gotowy omlet nakładamy farsz, a następnie zamykamy omleta. Całość można polać ketchupem.
Krok 5 - omlet po japońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.08.2014 10:01
ciekawie brzmi i ciekawe czy dobre
pestka 26.08.2014 05:57
smaczna kolacja
Noruas 25.08.2014 22:42
fajny pomysł
Seba 25.08.2014 21:29
Wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak