Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe z migdałami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Oponki serowe z migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki-serowe-z-migdalami1-2.jpg)
![Krok 2 - Oponki serowe z migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki-serowe-z-migdalami2-2.jpg)
Czekoladę i olej rozpuść razem w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą polewaj oponki i posypuj ozdobami cukrowymi.
![Krok 3 - Oponki serowe z migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oponki-serowe-z-migdalami3-2.jpg)
mąka orkiszowa | 200 g, jasna typ 630 |
Soda oczyszczona Prymat | 1,5 łyżeczki |
migdały | 50 g, mielone |
twaróg zmielony | 250 g, półtłusty |
cukier puder | 80 g |
żółtko jajek | 2 |
jogurt naturalny | 100 g |
wódka | 1,5 łyżeczki |
olej do smażenia | 1 l |
biała czekolada | 100 g |
olej rzepakowy | 1 łyżeczka |
kolorowa posypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: