Przepis i sposób przygotowania na: Owsianko-shake
Kroki postępowania
Do gotującego się mleka dodajemy cztery łyżki otrębów owsianych. Zmniejszamy ogień i dalej gotujemy mieszając przez około minutę. Wyłączamy gaz i odstawiamy owsiankę na około godzinę - wystygnie i bardzo zgęstnieje. *Już ugotowaną owsiankę można zostawić na dłużej, w zależności kiedy mamy ochotę na shake'a.
![Krok 1 - Owsianko-shake foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owsiankoshake4-2.png)
![Krok 2 - Owsianko-shake foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owsiankoshake2-2.png)
Pijemy od razu bądź, jeśli chcemy naprawdę zimnego shake'a, wkładamy jeszce do lodówki na jakąś godzinę. Napój można przechowywać w lodówce do kilku godzin.
![Krok 3 - Owsianko-shake foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owsiankoshake3-2.png)
Więcej - http://bakeandtaste.blogspot.com/2012/07/owsianko-shake.html
![Krok 4 - Owsianko-shake foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owsiankoshake1-2.png)
![Krok 5 - Owsianko-shake foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owsiankoshake0-2.png)