Przepis i sposób przygotowania na: Pączki domowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe5-2.jpg)
![Krok 6 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe6-2.jpg)
![Krok 7 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe7-2.jpg)
![Krok 8 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe8-2.jpg)
![Krok 9 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe9-2.jpg)
Lukier: cukier puder mieszam z sokiem cytryny i taką ilością gorącej wody, aby dał się wymieszać, ale był dosyć gęsty.
Ostudzone pączki lukruję.
![Krok 10 - Pączki domowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-domowe10-2.jpg)
mąka pszenna | 5 szklanek |
mąka krupczatka | 1 szklanka |
mleko | 2 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
margaryna | 10 dag |
ocet | 1 łyżka |
skórka z cytryny | 1/2 sztuki |
sól | 1/3 łyżeczki |
drożdże świeże | 10 dag |
marmolada | |
olej do smażenia | 1 litr |
cukier puder | 1/2 szklanki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
gorąca woda |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: