Przepis i sposób przygotowania na: Pani Walewska
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pani Walewska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pani-walewska63-2.jpg)
![Krok 2 - Pani Walewska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pani-walewska64-2.jpg)
![Krok 3 - Pani Walewska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pani-walewska65-2.jpg)
![Krok 4 - Pani Walewska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pani-walewska66-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
margaryna | 20 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka czubata |
cukier | 0,5 szklanki |
żółtko jajek | 5 sztuk |
śmietana kwaśna | 1-2 łyżki |
białko | 5 sztuk |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
ocet | 0,5 łyżeczki |
cukier puder | 1,5 szklanki |
sól | 1 szczypta |
mleko 3,2% | 500 ml |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
mąka pszenna | 3 łyżki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier | 3 łyżki |
cukier puder | do smaku |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
masło | 25 dag |
aromat migdałowy | kilka kropel |
płatki migdałowe | 15 dag |
dżem porzeczkowy | 1 słoiczek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: