Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana ryżem i warzywami
Papryka faszerowana ryżem i warzywami - wege przepis na obiad. Ryż łączymy z cukinią, cebulą oraz przecierem pomidorowym. Jest to dość ekonomiczne danie. jeśli chcesz do farsz możesz dodać grzyby, na przykład pieczarki - około 30 dag. Wege papryki faszerowane zapiekamy pod wiórkami żółtego sera. Danie jest lekkie i pyszne.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Papryka faszerowana ryżem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-ryzem-i-warzywami1-2.jpg)
Cebulę kroimy w piórka, a cukinię w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni.
![Krok 2 - Papryka faszerowana ryżem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-ryzem-i-warzywami2-2.jpg)
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy ugotowany ryż. Podlewamy przecierem pomidorowym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
![Krok 3 - Papryka faszerowana ryżem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-ryzem-i-warzywami3-2.jpg)
W naczyniu żaroodpornym układamy papryki i nadziewamy je farszem. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 C około 30-40 minut. Na 10 minut przed wyjęciem posypujemy startym żółtym serem. Podajemy ciepłe.
Smacznego :)
![Krok 4 - Papryka faszerowana ryżem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-ryzem-i-warzywami4-2.jpg)