Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana wołowiną i ryżem z sosem beszamelowym
Kroki postępowania
Cebulę kroję w większą kostkę, czosnek i ostrą papryczkę na drobno, a oliwki w plasterki. Świeżą bazylię siekam w paseczki.
Ryż gotuję w lekko osolonej wodzie.
![Krok 1 - Papryka faszerowana wołowiną i ryżem z sosem beszamelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-wolowina-i-ryzem-z-sosem-beszamelowym3-2.jpg)
Do farszu wlewam mieszankę miodu, musztardy i koncentratu pomidorowego i jeszcze przez chwilę duszę wszystko razem, by smaki się połączyły.
![Krok 2 - Papryka faszerowana wołowiną i ryżem z sosem beszamelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-wolowina-i-ryzem-z-sosem-beszamelowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Papryka faszerowana wołowiną i ryżem z sosem beszamelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-wolowina-i-ryzem-z-sosem-beszamelowym1-2.jpg)
Mięsno-ryżowy farsz nadaje się także do faszerowania innych warzyw, takich jak cukinia, czy bakłażan.
![Krok 4 - Papryka faszerowana wołowiną i ryżem z sosem beszamelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-wolowina-i-ryzem-z-sosem-beszamelowym0-2.jpg)