Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasta do pieczywa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
wędlina ok 20 dag
por (biała część) 1/2 szt
masło ok 20 dag
majonez 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do pieczywa

Masło wyjąć z lodówki żeby zmiękło.
Jajka ugotować na twardo wystudzić, obrać i drobno pokroić. Wędlinę też drobno kroimy.
Natkę opłukać i drobno posiekać z obranym porem.
Do masła dodać, majonez, por, natkę pietruszki i wędlinę wszystko wymieszać i utrzeć. Dodać jajka, doprawić do smaku i dalej ucierać.
Pastę schłodzić. Smarować bułki albo kromki chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 26.06.2017 12:52
Smaczna pasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak