Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kaczki i indyka
Kroki postępowania
Mięso kaczki i indyka obrać z kości, usunąć skórki i chrząstki. rozdrobnić i wrzucić do miski.
![Krok 1 - Pasta z kaczki i indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-kaczki-i-indyka1-2.jpg)
Dodać majonez, keczup (najlepiej pikantny) i oliwę.
![Krok 2 - Pasta z kaczki i indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-kaczki-i-indyka2-2.jpg)
Dodać pokrojony ser
![Krok 3 - Pasta z kaczki i indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-kaczki-i-indyka4-2.jpg)
i połówki osączonych z oleju pomidorów.
![Krok 4 - Pasta z kaczki i indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-kaczki-i-indyka5-2.jpg)
Wszystkie składniki zmiksować dokładnie blenderem, gdy pasta będzie sucha dodać 1-2 łyżki rosołu.
Pastę przełożyć do miseczki i schłodzić. Podawać z domowym pieczywem
![Krok 5 - Pasta z kaczki i indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-kaczki-i-indyka6-2.jpg)
Wsypać sól, pieprz i obie papryki mielone.
![Krok 6 - Pasta z kaczki i indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-kaczki-i-indyka3-2.jpg)