Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki drożdżowe z mięsem
Kroki postępowania
Cebulę i czosnek obieram, siekam drobniutko, duszę na małej patelni na oliwie, aż się zeszkli. Gotowane mięso mielę przez maszynkę, mieszam z ciepłym wywarem z rosołu, dodaję podduszoną cebulę z czosnkiem, doprawiam do smaku solą pieprzem oraz majerankiem, mieszam dokładnie
![Krok 1 - Paszteciki drożdżowe z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-drozdzowe-z-miesem1-2.jpg)
Mąkę pszenną mieszam z suchymi drożdżami, wlewam ciepłe mleko, dodaję jajka oraz sól wyrabiam dokładnie ciasto ręką. Odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę aby podrosło.
![Krok 2 - Paszteciki drożdżowe z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-drozdzowe-z-miesem2-2.jpg)
Tak samo postępuję z drugą częścią ciasta.
![Krok 3 - Paszteciki drożdżowe z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-drozdzowe-z-miesem3-2.jpg)
![Krok 4 - Paszteciki drożdżowe z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-drozdzowe-z-miesem4-2.jpg)
Podaję z czerwonym barszczem.
Smacznego.
![Krok 5 - Paszteciki drożdżowe z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-drozdzowe-z-miesem5-2.jpg)