Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowe bułeczki
Kroki postępowania
drożdze pokruszyć wsypać do miseczki dodać 2 łyżki mąki oraz 3 łyżki ciepłego mleka i odstawić do wyrośnięcia.
mąkę przesiać do miski dodać żółtka, oraz ciepłe mleko ,rozczyn i wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od rąk,wtedy przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godz.
![Krok 1 - pieczarkowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarkowe-buleczki1-2.jpg)
30 dkg pieczarek pokroić ,cebule 2 szt. pokroić w kostkę podsmażyć na patelni posolić dusić do miękkości.
![Krok 2 - pieczarkowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarkowe-buleczki2-2.jpg)
![Krok 3 - pieczarkowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarkowe-buleczki3-2.jpg)
![Krok 4 - pieczarkowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarkowe-buleczki4-2.jpg)
![Krok 5 - pieczarkowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarkowe-buleczki5-2.jpg)
![Krok 6 - pieczarkowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarkowe-buleczki6-2.jpg)