Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 750 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn Prymat do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z papryką

Cebulę drobno poszatkować i usmażyć na złoty kolor na maśle. Papryki pokroić w paski i przelać wrzątkiem. Do mięsa wbić jajka,dodać cebulę,przyprawy,bułkę tartą, dokładnie wyrobić. Formę do pieczenia wysmarować,włożyć porcję mięsa,ułożyć paski papryk wzdłuż blaszki .Czynność tę powtarzać aż do wyczerpania składników.Wierzch posmarować olejem,piec w temp. 180 stopni około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 15.12.2013 17:48
pyszne sklad
eewelina 14.09.2013 00:41
podoba mi sie taki pomysł
ana1 12.09.2013 07:08
pyszne mięsko
kokoszka
kokoszka 11.09.2013 20:23
super pieczeń
agnieszka214 11.09.2013 20:05
bardzo fajna pieczen lubie taki skłąd mieśo i papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak