Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka na kanapki
Kroki postępowania
Do kubka wsypać przyprawy: sól, pieprz, obie papryki i majeranek.
![Krok 1 - Pieczona karkówka na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-karkowka-na-kanapki1-2.jpg)
Następnie dodać miód, ocet balsamiczny oraz olej. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej pasty.
![Krok 2 - Pieczona karkówka na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-karkowka-na-kanapki2-2.jpg)
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić ze zbędnego tłuszczyku i/lub błon.
![Krok 3 - Pieczona karkówka na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-karkowka-na-kanapki3-2.jpg)
Włożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę, natrzeć dokładnie z każdej strony. Rękaw zawiązać, włożyć do lodówki na dobę. Po tym czasie ogrzać do temperatury pokojowej, następnie piec 80 minut w 180 stopniach.
![Krok 4 - Pieczona karkówka na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-karkowka-na-kanapki4-2.jpg)
Kroić dopiero po ostudzeniu
![Krok 5 - Pieczona karkówka na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-karkowka-na-kanapki5-2.jpg)