Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone bakłażany z ciecierzycą i anchois
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczone bakłażany z ciecierzycą i anchois foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-baklazany-z-ciecierzyca-i-anchois1-2.jpg)
Upieczone bakłażany odkładamy na bok.
![Krok 2 - Pieczone bakłażany z ciecierzycą i anchois foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-baklazany-z-ciecierzyca-i-anchois2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczone bakłażany z ciecierzycą i anchois foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-baklazany-z-ciecierzyca-i-anchois3-2.jpg)
ciecierzyca | 400 g |
bakłażan | 3 szt |
cebula czerwona | 2 szt |
ząbki czosnku | 3 szt |
pomidory w puszce | 1 szt |
pomidorki koktajlowe | 300 g |
oliwa | 2 łyżki |
cebula biała | 1 szt |
anchois | 100 g |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
kapary całe Smak | 1 łyżeczka |
oliwki czarne Smak | 10-12 szt |
pomidory suszone Smak | 6 szt |
bazylia świeża | 3 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 3-4 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: