Przepis i sposób przygotowania na: Piegus z rabarbarem
Kroki postępowania
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i makiem.
![Krok 1 - Piegus z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piegus-z-rabarbarem1-2.jpg)
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
![Krok 2 - Piegus z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piegus-z-rabarbarem2-2.jpg)
Dodawać po jednym jajku, dokładnie po każdym miksując.
![Krok 3 - Piegus z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piegus-z-rabarbarem3-2.jpg)
następnie dodać połowę mleka i połowę suchych składników, zmiksować, dodać resztę i ponownie dokładnie zmiksować.
![Krok 4 - Piegus z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piegus-z-rabarbarem4-2.jpg)
Przelać do tortownicy o średnicy 23cm (wyścielonej papierem), wyrównać.
![Krok 5 - Piegus z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piegus-z-rabarbarem5-2.jpg)
Umyty rabarbar pokroić w kawałki,
![Krok 6 - Piegus z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piegus-z-rabarbarem6-2.jpg)
Ciasto można oprószyć cukrem pudrem
![Krok 7 - Piegus z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piegus-z-rabarbarem7-2.jpg)