Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki miękkie
Kroki postępowania
Sodę rozpuścić w 3 łyżeczkach cieplej wody. Dokładnie utrzeć, dodać mąkę i kakao. Następnie ciasto wyrobić ręką aż będzie gładkie.
![Krok 1 - Pierniczki miękkie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-miekkie1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierniczki miękkie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-miekkie2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierniczki miękkie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-miekkie3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierniczki miękkie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-miekkie4-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 3 szt |
miód | 3 łyżki |
masło | 50 dag |
Soda oczyszczona Prymat | 1 lyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 opakowanie |
kakao | 1 łyżka |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: