Przepis i sposób przygotowania na: Piernik staropolski przełożony masą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Piernik staropolski przełożony masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-staropolski34-2.jpg)
![Krok 2 - Piernik staropolski przełożony masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-staropolski35-2.jpg)
![Krok 3 - Piernik staropolski przełożony masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-staropolski36-2.jpg)
![Krok 4 - Piernik staropolski przełożony masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-staropolski37-2.jpg)
![Krok 5 - Piernik staropolski przełożony masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-staropolski38-2.jpg)
![Krok 6 - Piernik staropolski przełożony masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-staropolski39-2.jpg)
![Krok 7 - Piernik staropolski przełożony masą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-staropolski40-2.jpg)
cukier | 1 szklanka |
miód prawdziwy | 500 gram |
mąka pszenna | 1150 gram |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 3 opakowania |
cynamon | /2 łyżeczki |
sól | 2 szczypty |
mleko | 120 ml |
Soda oczyszczona Prymat | 3 płaskie łyżeczki |
margaryna | 250 gram |
jajko | 3 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: