Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie335-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie336-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie337-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie334-2.jpg)
Ciasto: | |
mąki | 2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
ciepłej wody | 3/4 szklanki |
soli | szczypta |
Farsz: | |
ziemniaków | 0,5 kg |
sera białego | 250 g |
bazylji | do smaku |
soli | do smaku |
pieprzu | do smaku |
suszonej mięty | do smaku |
szczypiorek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: