Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie156-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie157-2.jpg)
Na stolnicę przesiewamy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól. Zarabiając ciasto podlewamy letnią przegotowaną wodą. Ugniatamy aż powstanie gładkie ciasto.
![Krok 3 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie158-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie159-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie160-2.jpg)
Smacznego:)
![Krok 6 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie161-2.jpg)
mąka pszenna | 0,5 kg |
jajko | 1 sztuka |
sól | 1 łyżeczka |
woda | 1/2 szklanki |
ziemniaki ugotowane | 0,5 kg |
twaróg | 250 gram |
sól | szczypta |
Pieprz czarny mielony Prymat | szczypta |
cebula | 4 sztuki |
woda | 3 litry |
sól | 1 łyżeczka |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: