Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie145-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie146-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie147-2.jpg)
mąka tortowa | 40 dkg |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
jajko | 1 szt |
woda ciepła | 250 ml |
sól | 1 łyżeczka |
olej | 1 łyżka |
ser biały | 25 dkg |
ziemniaki ugotowane | 30 dkg |
cebule | 2 szt |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
przyprawa uniwersalna Kucharek | 1 łyżka |
masło klarowane | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: