Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie27-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie28-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie29-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie30-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie31-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie32-2.jpg)
mąka tortowa | 300 g |
jajko | 1 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
woda gorąca | 200 ml |
woda | 3 litry |
ser biały | 200 g |
ziemniaki ugotowane | 300-400 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
cebula | 1 szt |
olej do smażenia | 3 łyżki |
masło klarowane | 30 g |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: