Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI RUSKIE PG
Kroki postępowania
![Krok 1 - PIEROGI RUSKIE PG foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-pg1-2.jpg)
![Krok 2 - PIEROGI RUSKIE PG foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-pg4-2.jpg)
![Krok 3 - PIEROGI RUSKIE PG foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-pg3-2.jpg)
Na mojej stolnicy, która jest chyba starsza ode mnie,ale za to w idealnym stanie przesiałam mąkę. Na środku zrobiłam wgłębienie, wlałam żółtka i olej. Lekko zarobiłam ciasto i dodawałam stopniowo ciepłej wody, cały czas wyrabiając ciasto. Kiedy wody było już dość energicznie wygniotłam ciasto na elastyczną kulę:P.
Ciasto podzieliłam na 3 części, każdą cienko rozwałkowałam i wycięłam szklanką okrągłe placki, na każdy ułożyłam farsz ( ok 1 łyżeczki ), skleiłam boki.
![Krok 4 - PIEROGI RUSKIE PG foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-pg2-2.jpg)
Podałam okraszone skwarkami.
Z podanych proporcji ulepiłam 70 pierogów.
![Krok 5 - PIEROGI RUSKIE PG foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-pg0-2.jpg)