Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie z bobem i mlekiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ruskie z bobem i mlekiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-bobem-i-mlekiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ruskie z bobem i mlekiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-bobem-i-mlekiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ruskie z bobem i mlekiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-bobem-i-mlekiem3-2.jpg)
Boczek oraz cebulę pokroić w małą kostkę , usmażyć na rumiano.
![Krok 4 - Pierogi ruskie z bobem i mlekiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-bobem-i-mlekiem4-2.jpg)
Do masy ziemniaczanej dodać zawartość patelni oraz mleko, wymieszać dokładnie ( spróbować , ew doprawić do smaku)
![Krok 5 - Pierogi ruskie z bobem i mlekiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-bobem-i-mlekiem5-2.jpg)
W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli i odrobiną oleju , wrzucać pierogi porcjami , gotować do wypłynięcia. Wyjmować pierogi łyżką cedzakową. Przed podaniem polać stopionym masłem ,samym lub z bułką tartą.
![Krok 6 - Pierogi ruskie z bobem i mlekiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-bobem-i-mlekiem6-2.jpg)