Przepis i sposób przygotowania na: pierogi "ruskie" żytnio-pszenne...
Kroki postępowania
![Krok 1 - pierogi "ruskie" żytnio-pszenne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-zytnio-pszenne...1-2.jpg)
![Krok 2 - pierogi "ruskie" żytnio-pszenne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-zytnio-pszenne...2-2.jpg)
![Krok 3 - pierogi "ruskie" żytnio-pszenne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-zytnio-pszenne...3-2.jpg)
![Krok 4 - pierogi "ruskie" żytnio-pszenne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-zytnio-pszenne...4-2.jpg)
![Krok 5 - pierogi "ruskie" żytnio-pszenne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-zytnio-pszenne...5-2.jpg)
![Krok 6 - pierogi "ruskie" żytnio-pszenne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-zytnio-pszenne...6-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szklanki |
mąka żytnia | 1,5 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
śmietana 12% | 1 łyżka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
gorąca woda | 1 szklanka |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
ziemniaki ugotowane | 1 kg |
twaróg | 25 dag |
sól | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 3/4 łyżeczki |
cebula podsmażona | 8 sztuk |
masło do smażenia | 4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: