Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówką
Kroki postępowania
Z mąki, jajka, wody, mleka, oleju i soli zagniatamy ciasto, do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza. Ciasto wałkujemy na cienki placek i wykrawamy z niego koła (wycinam od szklanki). Na koła nakładamy po 3-4 borówki.
![Krok 1 - Pierogi z borówką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-borowka10-2.jpg)
Sklejamy boki.
Gotujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiny oleju. Na gotującą wrzucamy pierogi i gotujemy około 5 minut. Gotowe pierogi odcedzamy, przelewamy delikatnie wodą.
Porcjujemy na talerze, polewamy śmietaną, posypujemy cukrem i podajemy.
![Krok 2 - Pierogi z borówką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-borowka11-2.jpg)