Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w warzywach i pieczarkach
Kroki postępowania
Pierś z kurczaka kroimy w niezbyt grube paski. Dodajemy do nich przyprawę do gyrosa, sól i pieprz czarny mielony do smaku. Dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. W tym czasie mięso ładnie przejdzie przyprawami. Olej rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim kurczaka.
![Krok 1 - Pierś z kurczaka w warzywach i pieczarkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-warzywach-i-pieczarkach1-2.jpg)
W garnku zagotowujemy wodę z przyprawami i pokrojoną w kostkę marchewką, podsmażonego kurczaka przekładamy do garnka.
![Krok 2 - Pierś z kurczaka w warzywach i pieczarkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-warzywach-i-pieczarkach2-2.jpg)
Cebulę i pora kroimy w paski. Podduszamy je na oleju delikatnie soląc i dodajemy do kurczaka. Pieczarki oczyszczamy- jeśli są małe i ładne, nie musimy obierać ich kapeluszy. Kroimy je w plasterki i podduszamy na patelni, następnie dodajemy do kurczaka. Dodajemy również pokrojoną w paski paprykę.
![Krok 3 - Pierś z kurczaka w warzywach i pieczarkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-warzywach-i-pieczarkach3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierś z kurczaka w warzywach i pieczarkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-warzywach-i-pieczarkach4-2.jpg)