Przepis i sposób przygotowania na: Pistacjowe pesto z chipsami z cukinii
Kroki postępowania
Pistacje obrać ze skorupek.
Umyć i osuszyć bazylię.Zostawić same liście bez łodyg.
Pomidorki przekroić na połówki lub 4 części ( w zależności od wielkości).
![Krok 1 - Pistacjowe pesto z chipsami z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pistacjowe-pesto-z-chipsami-z-cukinii1-2.jpg)
W tym samym czasie cukinie usmażyć na oleju, osuszyć na ręczniku papierowym oraz wrzucić do blendera pistacje - zblędować, następnie dodać bazylię,olej,czosnek, parmezan i zblędować wszystkie składniki, rozcieńczyć z wodą z gotującego się makaronu.
![Krok 2 - Pistacjowe pesto z chipsami z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pistacjowe-pesto-z-chipsami-z-cukinii2-2.jpg)
![Krok 3 - Pistacjowe pesto z chipsami z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pistacjowe-pesto-z-chipsami-z-cukinii3-2.jpg)
![Krok 4 - Pistacjowe pesto z chipsami z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pistacjowe-pesto-z-chipsami-z-cukinii4-2.jpg)
![Krok 5 - Pistacjowe pesto z chipsami z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pistacjowe-pesto-z-chipsami-z-cukinii0-2.jpg)