Przepis i sposób przygotowania na: Placek budański
Kroki postępowania
![Krok 1 - Placek budański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-budanski1-2.jpg)
![Krok 2 - Placek budański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-budanski2-2.jpg)
![Krok 3 - Placek budański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-budanski3-2.jpg)
![Krok 4 - Placek budański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-budanski4-2.jpg)
Polecam.
![Krok 5 - Placek budański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-budanski0-2.jpg)
mąka pszenna | 40 dkg |
orzechy włoskie | 10 dkg |
masło | 20 dkg |
jaja | 3 szt |
cukier puder | 10 dkg |
cytryna | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Nadzienie: | |
biały ser | 40 dkg |
masło | 10 dkg |
cukier | 10 dkg |
cukier wanilinowy | 1 szt |
kasza manna | 5 łyżek |
jabłka | 30 kosztele |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: